Hur kan man spara tidningssidor?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6685 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Användarna som söker i det upphovsrättsskyddade materialet på KB eller de bibliotek som har den fulla tjänsten kan spara tidningssidor digitalt via den inbyggda funktionen ”spara till e-post” och skicka till sig själva.

  Av IT-säkerhetsskäl är det inte tillåtet för de anslutna biblioteken inklusive KB, att spara på USB-sticka, filserver, molntjänst eller andra lagringsmedium.

  Användarna som inte sitter på KB eller de organisationer som har den fulla tjänsten kan spara tidningssidor som digitala filer via webbläsarnas inbyggda utskriftsfunktioner.

  #14987 Svara
  Kirby
  Gäst

  Sidan som man kan skicka till sej själv, är det någon PDF (TEX) eller är det bild av tidningen? Ingår bilder från tidningar i posten?

  Tack

  #14988 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Hej.

  Man kan mejla tidningssidor till sig själv om man befinner sig på KB eller de bibliotek som har den fulla tjänsten.
  Filformat är då jpeg.

  Jonas Ahlberg

  #23685 Svara
  Maria Nordgren
  Gäst

  Hej.
  Kommer man att fotrsätta att låsa sig till 2 specifika ip adresser. Rent tekniskt så är det inte alltid så lätt
  Användarmässigt är det en katastrof.
  Skulle vara bättre så om det var 2 samtidiga användare elelr användanamn och lösenord.
  Om man ska titta på statistik så kan det vara så att biblioteken tycker att tjänsten blir dyr då den inte når ut till alla.

  Går det att få detta Förteckning över digitiserade dagstidningar och tidskrifter i excel?
  Hälsningar Maria Nordgren

  #23694 Svara
  Christian Linders
  Gäst

  Hej!

  Begränsningen till specifika datorer (”terminaler”) är olycklig – men det var den lösning vi på KB kunde arrangera rent tekniskt med den nuvarande tjänsten. Den nya version av tjänsten som är under utveckling ska kunna stödja inloggning, exempelvis via SWAMID. Det handlar både om teknikutveckling och att vi får stöd för det i avtalet med Bonus Copyright Access – men allt tyder på att detta är på gång.

  Förteckningarna finns idag bara i pdf via forumet. Vi får diskutera denna formatfråga här. Rent praktiskt var det inga problem att köra exempelvis titellistan genom detta verkyg och få ut en Excelfil: https://www.adobe.com/acrobat/online/pdf-to-excel.html

  Vänliga hälsningar
  Christian Linders

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
Svar till: Hur kan man spara tidningssidor?
Information om dig:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">