Vad kostar tjänsten?

Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Johan Sandell 1 år, 7 månader sedan.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6691 Svar

  jonahl
  Forumledare

  För att kunna visa det upphovsrättsskyddade materialet har KB slutit ett avtal med Bonus Copyright Access, som representerar upphovsrättsinnehavarna.

  Månadskostnaden går oavkortat till Bonus.

  Tidningstjänsten kostar 2425 kr per ansluten terminal och månad under 2019.

  Ingen mängdrabatt kan utgå beroende på avtalslicensen med Bonus Copyright Access.

  #7541 Svar

  Torbjörn Bondesson

  Hej,

  Vi på Bibloteken i Malmö – BiM önskar info om den digitala tjänsten Svenska dagstidningar.
  Inför 2020 – pris per licens, är det endast tillgång av tjänsten på biblioteket?
  Med vänlig hälsning
  Torbjörn
  /BiM

  #7548 Svar

  Christian Linders

  Hej!
  Ja, det är endast tillgång till tjänsten på biblioteket. Faktum är att tjänsten i dagsläget är mer begränsad än så, eftersom det nuvarande avtalet med Bonus begränsar den till en eller flera ”terminaler”.
  Det nuvarande avtalet med Bonus tar slut sista december i år, och vi håller på att förhandla fram ett nytt avtal. Vi har därför inte någon prisinformation för 2020 ännu – men rimligen blir prisnivån ungefär som tidigare.
  Det finns en del information om det nuvarande erbjudandet här: https://www.kb.se/samverkan-och-utveckling/biblioteksutveckling/erbjudande-svenska-dagstidningar.html

  /Christian

  #8599 Svar

  Linus Glans

  Hej!

  Jag i egenskap av historielärare fullkomligt älskar er tjänst om svenska dagstidningar och ser fantastiska möjligheter i användandet av tjänsten i min undervisning. Finns där möjligheter att som skola köpa in tjänsten, alternativt kommunen? Jag hoppas på ett positivt gensvar!

  #8604 Svar

  chrili
  Medlem

  Hej!
  Vi är förstås väldigt glada att tjänsten uppskattas!
  För att få lov att göra materialet tillgängligt har KB slutit ett avtal med Bonus Copyright Access, och det tillåter att tjänsten erbjuds till Riksarkivet, universitets- och högskolebibliotek samt folkbibliotek.
  Det här är en lista på organisationer som successivt har utvidgats, så det är mycket möjligt att fler kategorier kan tillkomma i framtiden.
  Om en skola vill ha tillgång till Svenska dagstidningar bör det bli via det lokala folkbiblioteket – det är alltså de som kan gå med i avtalet – och hur samarbetet mellan folkbibliotek och skola ser ut varierar förstås.
  Just nu är förstås Svenska dagstidningar öppen för alla användare, men det ju bara en tillfällig lösning!

  Med vänlig hälsning
  Christian

  #8790 Svar

  Johan Sandell

  Hej,

  jag arbetar också som gymnasielärare (i historia och samhällskunskap) och önskar, likt tidigare nämnt önskemål här på sidan, att denna tjänst kan bli tillgänglig för gymnasieskolor. Det vore ett mycket bra hjälpmedel och en skatt av källmaterial att ösa ur!

  Med hopp om den tjänst i framtiden,

  Johan

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Vad kostar tjänsten?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">