Beskärningsverktyget

Feedback Forum Buggar Beskärningsverktyget

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6099 Svara
  Olle Thegeby
  Gäst

  Efter den nyligen gjorda utskriftsbegränsningen kan jag inte se att beskärningsverktyget går att använda. Det tycks bara vara möjligt att skicka en full tidningssida per e-post för senare utskrift. Beskärningsverktyget hade den förträffliga fuknktionen att både avgränsa yta och förstora då den skrev ut den beskärda ytan så att den fyllde utskriftssidan.
  Vänligen
  Olle

  #6100 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Hej.

  Det stämmer. Beskärningsverktyget fungerar endast i utskriftsfunktionen och inte när tidningssida skickas via mail. Man får då beskära i nästa led, när man öppnar bildfilen i valfritt bildbehandlingsprogram.

  Funktionaliteten är olika beroende på var man befinner sig när man använder tjänsten.

  Sitter jag hemma och sparar upphovsrättsfritt material kan jag beskära bilden och sedan spara den som PDF-fil i webbläsarens utskriftsfunktion. Hemma kan jag däremot inte skicka sidor via e-post.

  Befinner jag mig på KB eller på något annat av de 31 bibliotek som har den fulla tjänsten kan jag använda e-postfunktionen, med ovan beskriven begränsning, samt beskära bilden om jag väljer att skriva ut på papper.

  Jonas Ahlberg

  • Det här svaret redigerades för 4 år, 8 månader sedan av jonahl.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Beskärningsverktyget
Information om dig:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">