Beskärningsverktyget

Feedback Forum Buggar Beskärningsverktyget

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  jonahl 1 år, 10 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6099 Svar

  Olle Thegeby

  Efter den nyligen gjorda utskriftsbegränsningen kan jag inte se att beskärningsverktyget går att använda. Det tycks bara vara möjligt att skicka en full tidningssida per e-post för senare utskrift. Beskärningsverktyget hade den förträffliga fuknktionen att både avgränsa yta och förstora då den skrev ut den beskärda ytan så att den fyllde utskriftssidan.
  Vänligen
  Olle

  #6100 Svar

  jonahl
  Forumledare

  Hej.

  Det stämmer. Beskärningsverktyget fungerar endast i utskriftsfunktionen och inte när tidningssida skickas via mail. Man får då beskära i nästa led, när man öppnar bildfilen i valfritt bildbehandlingsprogram.

  Funktionaliteten är olika beroende på var man befinner sig när man använder tjänsten.

  Sitter jag hemma och sparar upphovsrättsfritt material kan jag beskära bilden och sedan spara den som PDF-fil i webbläsarens utskriftsfunktion. Hemma kan jag däremot inte skicka sidor via e-post.

  Befinner jag mig på KB eller på något annat av de 31 bibliotek som har den fulla tjänsten kan jag använda e-postfunktionen, med ovan beskriven begränsning, samt beskära bilden om jag väljer att skriva ut på papper.

  Jonas Ahlberg

  • Det här svaret redigerades 1 år, 10 månader sedan av  jonahl.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Beskärningsverktyget
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">