Dagstidningar efter 1907

Feedback Forum Frågor och synpunkter Dagstidningar efter 1907

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  jonahl 1 månad, 4 veckor sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10476 Svar

  Alexander Eliasson

  Hej!
  Jag skriver mitt examensarbete i historia och behöver tillgång till arkiv från halländska tidningar under 1914 då borggårdstalet är i centrum för arbetet. Dock så slutar arkivet efter 1907, varför gör det de? Finns 1914 års halländska tidningars arkiv någon annanstans? Eller kan ni lägga till arkiv från 1914 där halländska tidningar ingår?

  Mvh Alexander

  #10478 Svar

  jonahl
  Forumledare

  Hej.

  Orsaken till att vi överhuvudtaget har digitala dagstidningar fram till och med 1906 i tjänsten beror i huvudsak på finansiering från Riksbankens jubileumsfond och, inte minst, forskningsstiftelsen Arcadia.

  KB saknar helt medel för retrospektiv tidningsdigitalisering, så alla pengar måste hittas utifrån.

  Vi letar ständigt efter ny finansiering så att vi kan utöka innehållet i Svenska dagstidningar, men pengar är mycket svårt att få tag på.

  Vi skulle hemskt gärna lägga till Halländska tidningar i tjänsten givet att finansiering kan erhållas, men än så länge har vi kammat noll vad Halland anbelangar.

  Hallandsposten har digitaliserat sitt mikrofilmsarkiv från 1910 och framåt och erbjuder det till sina betalande kunder.

  Förutom det så tvivlar jag på att det finns något, bortsett då från mikrofilmade tidningar från Halland, vilket det finns rätt gott om på ett antal bibliotek i landet.

  Jonas Ahlberg

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Dagstidningar efter 1907
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">