Dubbletter och inloggningstid

Feedback Forum Buggar Dubbletter och inloggningstid

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #27240 Svara
  Jens
  Gäst

  När man sparar en sida är den sen inte markerad som sparad när den kommer upp som träff i en annan sökning, vilket leder till onödiga dubbletter i ”Sparat material”.

  Varför är inloggningstiden så kort när man sitter hemma? Jag blir utkastad så fort jag inte gjort något på ett litet tag, vilket blir frustrerande. Samma system som känner av om man är på plats vid en dator som har rätt att se alla artiklar borde kunna avgöra hur lång inloggningstiden ska få vara. Hemifrån borde den inte gå ut alls?

  #27244 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Hej.

  När man sparar en sida till ”Sparat material” så ändrar ikonen ”Spara sida” (längst ner till höger på sökträffen) färg till svart på orange botten. På så sätt kan man urskilja vilka sidor som man har sparat och inte.

  Man blir utloggad från Svenska tidningar om man har varit overksam i 10 minuter. Hänsyn har tagits till det faktum att tjänsten används flitigt i publika miljöer, både i KB:s lokaler och på andra bibliotek i Sverige och att det då kan vara känsligt om någon lämnar en terminal utan att ha loggat ut.

  Mvh

  Jonas Ahlberg

  #27255 Svara
  Jens
  Gäst

  Hej,

  Tack för svar.

  Det där första stämmer dock inte riktigt. Jag har fått massvis med dubbletter i mitt sparade material för att ikonen inte ändrar färg om man får träff på samma sida med en annan sökfråga.

  Vad gäller inloggningstiden så förstår jag syftet, men som användare kanske man kunde få välja ”Håll mig inloggad” eller liknande som de flesta andra tjänster (med känsligt innehåll) tillhandahåller?

  #27257 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Hej.

  Du har helt rätt i att ikonen inte ändrar färg om sidan är sparad med andra sökord. Hade själv inte uppmärksammat det.

  Kanske dyker det upp en ”Håll mig inloggad” Vad det lider.

  Tips, önskemål och buggrapporteringar från användarna dokumenteras. Buggar rättas och vissa av önskemålen inkorporeras i tjänsten så småningom, allt i mån av tillgängliga resurser.

  Tack för att du är uppmärksam.

  Mvh

  Jonas Ahlberg

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Dubbletter och inloggningstid
Information om dig:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">