Gör sidan oåtkomlig istället

Feedback Forum Frågor och synpunkter Gör sidan oåtkomlig istället

Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Henke 2 månader, 1 vecka sedan.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13100 Svar

  Daniel

  Den här tjänsten är totalt misslyckad.

  Om man som besökare inte kan se någonting från någon dagstidning, förutom tidningar som är äldre än 115 år, så förstår jag inte varför denna hemsida är tillgänglig från internet överhuvudtaget?

  Att skapa konto är meningslöst. Det går inte att betala för att få tillgång till tidningarna pga upphovsrätten. Den fyller ingen funktion överhuvudtaget via internet. Stäng ned den och låt den ligga internt via era bibliotek istället, enbart på intranet.

  #13102 Svar

  jonahl
  Forumledare

  Hej.

  Tjänsten fyller en funktion via internet: allt material, även det upphovsrättsskyddade är sökbart, även om tidningssidan inte får visar på grund av upphovsrätten.

  Som inloggad kan man spara upphovsrättsskyddade tidningssidor som matchar sökfrågan och sedan läsa dem i fulltext i Kungliga bibliotekets lokaler, eller på något av de övriga bibliotek i landet som har det upphovsrättsskyddade materialet .

  Jonas Ahlberg

  #13117 Svar

  Peter

  Håller helt med Daniel.

  Denna sida är HELT värdelös så länge det är oläsligt hemifrån.

  #13256 Svar

  Mette B. Jensen, intendent, Skagens Kunstmuseer

  Hej. Jeg sidder som forsker på et museum i Danmark og vil meget gerne købe pdf’er eller kopier af nogle af jeres aviser, som jeg har brug for i min forskning. Aviserne er underlagt ophavsret – er det muligt mod betaling af købe scanninger eller kopier? Eller skal jeg befinde mig i Sverige, for at få adgang.

  På forhånd tak for svar.

  Bedste hilsner
  Mette

  #13258 Svar

  jonahl
  Forumledare

  Hej.

  Det går bra att købe kopier av upphovsrättsskyddade aviser via denna länk.

  Jonas Ahlberg

  • Det här svaret redigerades 2 månader, 2 veckor sedan av  jonahl.
  #13332 Svar

  Henke

  Jag håller INTE med ovanstående insändare att tjänsten är helt meningslös.

  Man kan ju genom sökningar se om sökorden överhuvudtaget får någon träff i någon tidning. Sedan kan man välja om man vill beställa artikelkopior eller resa till ett anslutet bibliotek för att läsa hela artiklarna. Men insändarna ovan kanske föredrar att inte få några ledtrådar alls, utan föredrar att resa flera mil till ett bibliotek på vinst och förlust?

  Visst hade det varit perfekt om man kunde läsa hela artiklarna hemifrån, om om man nu inte får det pga upphovsrätt, så är den nuvarande sökfunktionen bättre än inget alls. Jag har haft hjälp av den.

  Bra jobbat KB!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Gör sidan oåtkomlig istället
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">