Information om betaversion av nya Svenska dagstidningar

Feedback Forum Information Information om betaversion av nya Svenska dagstidningar

 • Detta ämne är tomt.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14790 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Senast uppdaterad 2022-06-01

  Information om betaversion av nya Svenska dagstidningar

  Just nu pågår ett arbete med att ta fram en ny version av tjänsten Svenska dagstidningar. Den nya tjänsten är tänkt att ha samma funktionalitet som finns idag, men med ett tillgänglighetsanpassat gränssnitt och en ny teknisk plattform. Den första versionen är en betaversion, med begränsad funktionalitet. Betaversionen är fortfarande under utveckling, men släpps för användning så att användare får möjlighet att testa den i ett tidigt skede.

  Vi planerar framöver att regelbundet göra releaser med mer funktionalitet och dagens tjänst kommer att vara igång parallellt med den nya under denna period. Hittar ni felaktigheter, har frågor eller andra synpunkter gällande betaversionen, tveka inte att kontakta oss genom detta forum.

  Funktionalitet i dagens Svenska dagstidningar som inte finns med i betaversionen, men som successivt kommer läggas till är:

  • Inloggning och möjlighet att spara och hantera favoriter
  • Fler filtreringsmöjligheter
  • Utökad metadata kring varje sökträff
  • Utökad funktionalitet vid visning av materialet
  • Vising av Highlight på tidningssidan
  Release 1.1, 2022-06-01
  • I releasen finns flera förbättringar angående tillgänglighet, som bättre responsivitet för förhandsgranskning och tumnagelkort samt enklare navigering med tangentbord genom listan med tidningstitlar.
  • Tidslinjen i filtreringen visar nu alltid upp första och sista träffen för att ge en bättre översikt över tidsspannet för sökträffar. För filtrering av tidsperiod i mobilversionen har det tillkommit en lista med samtliga årtal där sökningen förekommer.
  • Vid visning av materialet har en knapp för att skriva ut sidan lags till. Via samma funktion går det också att spara ner sidan som pdf.
  • På startsidan har det tillkommit en sektion som lyfter fram fritt tillgängligt material som utkommit för 115 år sedan och matchar dagens datum.

  Länk till betaversionen

  #14834 Svara
  Kalle L
  Gäst

  Betaversionen ser mycket lovande ut!

  Två önskemål:

  1. Träfflistans textsnutt/kontext som omgärdar sökordet/-frasen är av markant mindre omfång i betaversionen, vilket försvårar värderingen av träffens relevans. Utöka den till åtminstone samma som i gamla (dvs nuvarande) versionen. Eller ännu hellre: gör det till ett val för användaren hur stor den ska vara.

  2. Lägg till sorteringsalternativet ”Senast digitaliserat” i träfflistan, så underlättar det inte minst för alla som återkommande gör specifika sökningar. Funktionen finns i många andra motsvarande söktjänster, t ex i Finland och Norge.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Svar #14834 i Information om betaversion av nya Svenska dagstidningar
Information om dig:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">