Nya Svenska tidningar – förändringar inför lansering av nya tjänsten

Feedback Forum Information Nya Svenska tidningar – förändringar inför lansering av nya tjänsten

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25260
  jonahl
  Keymaster

  Senast uppdaterad 2023-11-29

  Under januari 2024 kommer Svenska dagstidningar ersättas av en ny, uppdaterad webbtjänst med namnet Svenska tidningar. Innan bytet kan du som idag har ett användarkonto behöva agera för att inte förlora någon information som du vill behålla.

  • Har du inte loggat in och använt tjänsten de två senaste åren? Om du vill behålla ditt konto behöver du logga in, annars raderas det. Logga in i Svenska dagstidningar: https://tidningar.kb.se/
  • Har du använt tjänsten de två senaste åren? Då kommer ditt konto finnas kvar. Det enda du behöver tänka på är mängden bokmärken, se nedan.

  Nytt maxtak för bokmärken
  I den nya tidningstjänsten kommer du kunna spara max 500 bokmärken. Har du färre bokmärken idag så flyttas alla med. Har du fler så kommer de äldsta att raderas. Exempel: Om du har 700 bokmärken så kommer de 200 äldsta att raderas.

  Du kan styra vilka som raderas genom att rensa innan flytten.

  Det är även möjligt att exportera samtliga bokmärken till en textfil (CSV) när du är inloggad. På så sätt kan du behålla informationen om de tidningssidor som du tidigare sparat. Gå till sidan ”Mina favoriter” för att exportera.

  Hör av dig till Kungliga biblioteket om du har frågor om Svenska dagstidningar, info@kb.se.

  Med vänlig hälsning,Kungliga biblioteket

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Ämnet ”Nya Svenska tidningar – förändringar inför lansering av nya tjänsten” är stängt för nya svar.