Inte finansierade digitaliseringar

Feedback Forum Frågor och synpunkter Inte finansierade digitaliseringar

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  jonahl 1 månad sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10708 Svar

  Staffan

  Er pdf över ”retro titlar” med avklarade och pågående digitaliseringar är en jättebra översikt på ett fantastiskt projekt, men har ni någon lista som inkluderar tidningar eller årtal där digitalisering för närvarande inte är finansierat?

  Det vore intressant för att få en överblick över vilka tidningar man kan söka digitalt, respektive vilka man kan finna på KB / UB som microfilm eller i värsta fall inte reproducerat alls.

  En sådan lista kanske även underlättar för att skaffa finansiering (??). Vet man vad man saknar kanske vissa lokala förmågor (släktforskar- hembygdsföreningar och dylikt) skulle kunna starta crowdfunding för enstaka lokaltidningar.

  #10710 Svar

  jonahl
  Forumledare

  Hej.

  Jag har samlat relevant information på en länksida. Här listas bland annat samtliga dagstidningar som finns på papper i KB:s samling.

  Det finns även en tidningslista i själva tjänsten. Under ”Bläddra bland dagstidningar” finns i nuläget 1 152 titlar listade. De 10 titlar som syns i klartext är sorterade efter storlek (antal sidor). Klicka på ”Se fler” och du får en alfabetiskt lista över tidningsinnehållet. Dock så finns en bug i tjänsten som gör att den inte kan skilja på olika titlar med samma namn, så egentligen innehåller tjänsten ytterligare närmare 100 titlar.

  En aktuell titellista finns även under Förteckning över digitaliserade dagstidningar

  KB:s (och flera andra biblioteks) bestånd av mikrofilmade dagstidningar hittar du här

  En smula spretigt? Javisst, men det bästa jag kan åstadkomma i nuläget med befintliga resurser.

  Det finns väldigt få tidningstitlar digitaliserade för perioden 1907-2013, så en tumregel är tyvärr att den titel du söker för denna period inte är digitaliserad.

  Jonas Ahlberg

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Inte finansierade digitaliseringar
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">