Kopiering av OCR-genererad text som är sökbar

Feedback Forum Frågor och synpunkter Kopiering av OCR-genererad text som är sökbar

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6245 Svara
  Anders Jonason
  Gäst

  Det är inte ovanligt att tidningars historiska arkiv med pdf eller motsvarande på tidningssidorna där sökbar text har OCR-genererad och gjorts tillgänglig spaltvis för kopiering trots många felaktigheter vid inskanningen. Är detta möjligt i detta arkiv med tidningssidor?

  I vissa fall kan användare även bistå med rättning.

  #6246 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Hej.

  Det finns idag ingen möjlighet att se och/eller rätta OCR-texten.

  Jonas Ahlberg

  #7307 Svara
  Aron Ambrosiani
  Gäst

  Finns det några planer på att tillgängliggöra OCR-texterna? Hur ser roadmapen ut generellt för den här tjänsten, finns det pengar till vidareutveckling av den eller går allt till själva skanningsarbetet + drift?

  mvh Aron Ambrosiani

  #7313 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Hej.

  Det finns inga planer i nuläget på att tillgängliggöra OCR-texten.
  Finns heller ingen utstakad roadmap för tjänsten, annat än att många önskemål kring förbättringar av tjänsten existerar. Osäkerhet råder även om vilka framtida resurser till vidareutveckling som vi kan räkna med. Förhoppningsvis sker viss vidareutveckling nästa år, men det är inget vi kan lova.

  Kostnader för digitalisering av tidningar är helt separerade från KB:s interna IT-kostnader gällande utveckling och drift. Det är heller inga pengar som tas ur myndighetens kassa, utan all retrospektiv tidningsdigitalisering sker med medel som vi har hittat utanför KB.

  Jonas Ahlberg

  • Det här svaret redigerades för 4 år, 10 månader sedan av jonahl.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Kopiering av OCR-genererad text som är sökbar
Information om dig:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">