Problem på favoritsidan

Feedback Forum Buggar Problem på favoritsidan

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12809 Svara
  Patrik Nylin
  Gäst

  Jag sparar ofta favoriter bland tidningssidorna för att senare läsa artiklarna på en dator inne på Kungliga Biblioteket. Detta har aldrig varit ett problem.

  Eftersom Kungliga Biblioteket fortfarande har stängt för besökare passade jag på att besöka ett av de stadsbibliotek som har tillgång till tjänsten, Karlskrona Stadsbibliotek. Här kunde jag logga in på mitt konto på tidningar.kb.se och se favoriterna. När jag klickade på tidningssidorna för att få upp dem i större läsbart format hände ingenting. Försökte både på första favoritsidan och flera av de andra sidorna. Jag har favoritmarkerat över 1.000 sidor senaste året men kunde inte läsa någon av dem.
  Övriga tjänsten fungerade utan problem. Det är bara favoritsidan som krånglar.

  När tjänsten var öppen under en period våren 2020 var det samma problem. Trodde då att det mest berodde på min dator eller internetuppkoppling.

  Favoritsidan fungerar utmärkt på datorerna i källaren på Kungliga Biblioteket i Stockholm men alltså inte på datorer på andra platser.

  #12812 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Hej.

  En sak som skiljer ut tjänsten hos KB mot andra bibliotek är att tidningarna för det aktuella året i KB:s instans laddas upp allteftersom de är färdigdigitaliserade, medan det på övriga bibliotek finns en fördröjning på fyra månader från utgivningsdatum innan tidningarna blir sökbara.

  Dina favoriter som syns på KB men inte i Karlstad: är det tidningsnummer som faller inom fyramånadersspärren?

  Om inte så är jag tacksam om du skickar ett mejl till mig ”jonas.ahlberg[at]kb.se” med exempel på favoritsidor som fungerar på KB men inte annorstädes.

  Jonas Ahlberg

  #12814 Svara
  Patrik Nylin
  Gäst

  Hej

  Skickar ett mail.

  /Patrik

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Problem på favoritsidan
Information om dig:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">