Saknade nummer

Feedback Forum Frågor och synpunkter Saknade nummer

Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  jonahl 1 år, 9 månader sedan.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6271 Svar

  Karin Almbladh

  Då och då saknas nummer bland det digitaliserade materialet. Eftersom jag antar att digitaliseringen utgår från KB:s samlingar undrar jag om försök görs att komplettera det med material från, t ex, UUB och LUB. Jag har noterat att för Calmarposten saknas flera nummer för 1817. Jag har själv kunnat ta del av materialet i Uppsala för det året och där saknas bara nummer 51.

  #6273 Svar

  jonahl
  Forumledare

  Hej.

  Ja, digitaliseringen utgår från KB:s samling.

  I vårt tidigare RJ-finansierade digitaliseringsprojekt ”Digitalisering av svenska historiska dagstidningar 1645-1895” fick vi stor hjälp av Lunds UB i flera fall där KB hade luckor.

  Vårt aktuella retrospektiva digitaliseringsprojekt ”Digitalisering och tillgängliggörande av svenska dagstidningar 1734-1906” kommer att pågå under fyra år. Om pengarna räcker så är vår plan att i slutet av projekttiden åter vända oss till Lunds UB för hjälp med kompletteringar. Detta kommer dock inte att ske förrän år 2022.

  Jonas Ahlberg

  #6297 Svar

  Gunnar Holmlund

  Var är DN digitalt för 1919 mellan 1 juli (nr 173) till 25 juli; 27 juli till 17 augusti ?

  #6299 Svar

  jonahl
  Forumledare

  De hade, av okänd anledning, inte blivit uppladdade.
  Finns nu i tjänsten.

  Jonas Ahlberg

  • Det här svaret redigerades 1 år, 9 månader sedan av  jonahl.
  #6339 Svar

  Bo Hammarlund

  Hej!
  Jag går igenom Freja för tiden juli 1838-1842 i digitaliserade svenska dagstidningar. För december 1838 noterar jag att 24 och 28 december saknas. De finns med i det mikrofilmade materialet. Kanske finns det fler datum som saknas, som jag inte hunnit gå igenom än? Måste jag gå igenom de mikrofilmade tidningarna igen, eller finns det något annat sätt att ta del av det saknade materialet?

  Med vänlig hälsning
  Bo Hammarlund

  #6340 Svar

  jonahl
  Forumledare

  Hej.

  Digitalisering för 1838 är gjord från B-ex. Ska se om de saknade numren finns i KB:s nationalexemplar. I så fall kommer de att digitaliseras inom ramen för projektet.

  Jonas Ahlberg

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Saknade nummer
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">