Tillgång till upphovsrättsskyddat material digitalt

Feedback Forum Frågor och synpunkter Tillgång till upphovsrättsskyddat material digitalt

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  jonahl 5 månader, 2 veckor sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8176 Svar

  Andreas Johansson

  Hej
  Vad är motivet till att man inte kan läsa upphovsrättsskyddat material när man är inloggad? Med tanke på att man får läsa innehållet digitalt när man befinner sig på plats i bibliotekets lokaler tycker jag det är lite märkligt att materialet inte kan vara tillgängligt digitalt när man är inloggad. Att det inte är helt öppet att läsa förstår jag, men när man är inloggad är det väl att likställa med att sitta och läsa artiklarna på plats vid biblioteket. Förs det några diskussioner om att tillgängliggöra materialet så det är läsbart även ”på distans”?

  Det finns ju idag möjlighet att ånga böcker digitalt, där är ju materialet också upphovsrättsskyddat, så jag har lite svårt att förstå motivet till att just tidningar ska vara låsta att läsas digitalt när böcker finns tillgängliga.

  #8177 Svar

  Andreas Johansson

  ”Det finns ju idag möjlighet att låna* böcker digitalt,…”

  #8178 Svar

  jonahl
  Forumledare

  Hej.

  KB har ett avtal med upphovsrättsorganisationen Bonus Copyright Access (BCA) som meger tillgång till allt innehåll i tjänsten Svenska dagstidningar på de bibliotek som betalar en månatlig avgift till BCA för detta.

  Jag känner inte till om det förs diskussioner om tillgängliggörande av materialet på annat sätt än det som beskrivs i stycket ovan, men jag tror inte det.

  Sådant är läget nu. Hur det ser ut om några år får framtiden utvisa.

  Jonas Ahlberg

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Tillgång till upphovsrättsskyddat material digitalt
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">