Saknade Malmö-tidningar

Feedback Forum Frågor och synpunkter Saknade Malmö-tidningar

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26667 Svara
  Jerry Persson
  Gäst

  Hej, ett antal Malmötidningar saknas i er uppdaterarde lista. De var tillgängliga i den tidigare versionen härinne. Malmö Tidning (1813, Malmös första periodiska tidning tryckt av Carl F. Berling i Lund), Snäll-Posten, Malmö Handels- och Sjöfartstidning (1851-1853) (trycktes i Lund av utgivaren för Fäderneslandet, Munckensköld, åt Redaktören Johan Damm); Malmö Nya Handels- och Sjöfartstidning (1853-1854 (trycktes i Malmö av samme Johan Damm efteråt); Malmö Handels- och Sjöfartstidning som utgavs från 1865-ca 1880 av C. A. Hellborg och senare J. M. Bååth; Malmö-Posten (1874-1876) utg. Rudolf Asp och boktryckaren William Lefevre; Framåt! utgiven av J. Westenius i Eslöv som hade mycket om Malmö dit han besökte ofta; Malmö-Tidningen som kom ut från 1890-talet till liten bit in i 1900-talet. Alla är viktiga för detaljer om Malmös historia och dess föregångsmän såväl om vardagsdetaljer om stadens omändringar och husbyggen. Så, hoppas att dessa är snara att ÅTER finnas i er lista. Annars är det ett stort rumphugg av Malmöhistorien som generationer inte kan få ta del av. Använder tjänsten uteslutande för detta ändamål och haft mycket nytta av klarläggande till missuppfattningar som gjorts i senare tid som här svart på vitt kunnat vederläggas hur saker förhållit sig. För att inte glömma alla intressanta artiklar om staden från utifrån kommande resenärer, liv, handel, stadens förordningar, priser, modenycker, koleraperioderna i Malmö ( dess föranstaltningar och åtgärder). Tillsammans ugör dessa tidningar en bredare bas för upgifterna då en tidning kunde ha en kort notis och en annan tidning kunde ha en längre notis med mer innehåll. Sedan skall man inte glömma dödsnotiserna som i en del fall bara hittas här och som nyare släktregistersidor helt saknar uppgifter om.

  #26671 Svara
  jonahl
  Keymaster

  Hej.

  Svenska dagstidningar är nedstängd till och med den 21/2.

  Den testversion som nu ligger ute innehåller endast hälften av de tidningar som vanligtvis finns i tjänsten. Se: https://feedback.blogg.kb.se/forums/topic/nya-svenska-tidningar-forandringar-infor-lansering-av-nya-tjansten/

  Den 22/2 så kommer du från http://tidningar.kb.se/ åter att hitta alla de Malmötidningar som du nu saknar i testversionen.

  Mvh

  Jonas Ahlberg

  #26673 Svara
  Jerry Persson
  Gäst

  Hej! Tack för snabbt svar! Ja, då kan jag bli lugn då . Ha en bra dag!

  #26674 Svara
  Jerry Persson
  Gäst

  PS: Hade jag varit miljonär så hade jag skänkt er 100 000 kr. till ert fortsatta digitaliseringsprojekt. Det är en kulturgärning av stort värde som ni gör. Hoppas det löser sig för er i snar framtid. Ds.

  Jerry Persson, Malmö.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Saknade Malmö-tidningar
Information om dig:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">